29 Ocak 2015 Perşembe

Makyajda Malzeme Seçimi..2



Bugüne değin doğru makyaj tekniklerini ,malzemeler arasında önemli yer tutan kapatıcı,pudra gibi materyellerin seçim ve kullanım önerilerini yakından inceledik.Sizlerden gelen soru ve öneriler doğrultusunda en çok fondöten (fondeteint) seçiminde zorlandığınızı ,her birinizin evinde yanlış renk ve doku tercihi sonucu kenarda kullanılmayan birçok fondöten olduğunu belirtmişsiniz.Haftayı bu konu  ekseninde geçireceğiz.En içten sevgilerimle...
                             
            Fondöten;

n  Cildin düzgün tonlanması ve pürüzsüz görünümü için kullanılır.Fondöten seçiminde cildinize uygun yapısı ve renkleri ile doğru tercihte bulunmak önem taşır.
Günümüzün ilerleyen kozmetik sektörü sayesinde  macun kıvamında,yapışan,akan veya hiçbir kapatıcılığı bulunmayan fondötenlerin tamamı geçmişte kaldı.Artık yüksek spf koruması ile cildi güneş ışınlarından koruyan,içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller ile koruyan besleyen ,antiageing etmenler ile yaşlanmanın önüne geçen,bizi dış etkenlere karşı saran sarmalayan,tüm bunları yaparken de mükemmel gözükmemizi sağlan bir malzeme fondöten...
En temel ilkemiz doğru makyajın temiz bir zemin üzerinde çok daha başarılı olacağıdır.Fondöten kullanmadan önce cildinizin temiz ve nemli olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.Hemen altını çizmekte fayda görüyorum ki;aynı nemlendirici tercihi gibi fondöten tercihini yaparken cilt tipiniz ve yapınız çok önem taşıyor.Zira cildiniz çok kuru ve hassas ise nemlendiricili,parfüm ve alkol içermeyen bir ürünü seçmelisiniz.Eğer cildiniz karma veya yağlı ise matlaştırıcı,su bazlı,köpük formunda fondetenleri çok daha rahat kullanırsınız.
Cilt renginizden yarım/bir ton daha koyu fondötenler renk farklılıklarını çok daha iyi kapatırken,çok da sağlıklı bir görünüm elde etmenizi sağlar.Göz altı kapatıcısı kullandığınızı kabul edersek,fondöteni sürerken göz çevrenizden kaçınmanızı,yüz ovalinde sınırlı kalmadan hafif dokunuşlarla çene altı ve boyun bölgesine inmeniz doğru olur.Seçim denemelerinizi elinizin üzerinde yada şişe üzerindeki renge bakarak karar vermek yerine mutlaka bir tester ile yüzünüzde,hatta çene bölgenizde uygulayarak ışık altında rengin uyumunu gözlemleyin.
Uygulama esnasında hafif nemli bir sünger ile daha homojen bir yayılım sağlarken,ürünün cilde eşit dağılımını sağlamış olursunuz.
                              
Cilt renginizden daha açık yada daha koyu fondötenler yüzünüzle boyun bölgeniz arasında renk farklılığına,bu da yüzünüzdeki makyajın maske gibi durmasına sebep olur.
Yaz döneminde su bazlı,güneş koruyucu (en az spf 25) içeren ürünleri tercih ederken,kış döneminde nemlendirici ağırlıklı,koruyucu ve vitaminli ürünleri kullanabilirsiniz.
Ciltten temizlenmeyen makyaj malzemeleri sivilce ve akne yapabilir,bu sebeple her ne şekilde olursa olsun gece cildimizi mutlaka temizlenmesi gerekmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder