29 Ocak 2015 Perşembe

EyeLiner..




Kullanmaktan en büyük keyif aldığımız ancak uygulaması bir o kadar zor olan başlığa nihayet ulaştık...


Eyeliner...
Gözlerimizi belirginleştirmek ve şekillendirmek,büyütmek,bakışlarımızı anlamlandırmak için çeşitli yapı ve renklerde kullanılan eyeliner en kıymetli malzemeler arasında yer alıyor.
Fırçalı eyeliner ve deepliner olmak üzere en çok bilinen 2 çeşidi bulunmaktadır.
Ucu fırçalı olan kullanım açısından nispeten daha zordur.Hata yaptığınızda düzeltmek hatta silmek durumunda kalmak size makyajı en baştan yaptırabilir.
Deepliner’ın uç kısmının daha sert olması nedeni ile kıvrılmaması daha kolay bir sürüme sebep oluyor.Ayrıca daha ince sürümler için de deepliner tercih edilebilir.



Elbette ki her malzemenin kullanımı gibi eyeliner kullanımında da göz şeklimizin,makyajın yapılma sebebinin çok önemi var.Aşağı doğru düşük gözleri yukarı doğru daha çekik göstermek,küçük gözleri yarım eyeliner ile daha büyük göstermek,seyrek olan kirpik diplerimizi de daha sık ve gür göstermek elimizde.

Yukarıda ki örnekte görüldüğü gibi eyeline yarım ay şeklinde hem alta hem de üste daha net sürülerek,uca doğru kuyruk yapılmak suretiyle daha çekik ve büyük gözükmesi sağlanmıştır.
İlk kullanımlarda birçoğumuz zig zaglar şeklinde pek de hoş olmayan sürümler yapabiliriz.Bunun en güzel çözümü müsait zamanlarınızda deneyerek bu yeteneği kazanmak olabilir.Hiçbir şekilde yapamadığınıza inanıyorsanız bir profesyonel makyözden kullanım ile ilgili detaylı danışmanlık almanızı tavsiye ederim.






Kullanım ile ilgili ipuçları;
* Kalem şeklindeki eyelinerlar ile rahat çalışırsınız, ince uçlu likit eyelinerların sürümü daha zordur.
* Tek hamlede sürmeye çalışmayın. Kademe kademe gidin.
* Küçük çizgilerle başlayın, önce sol göze bir çizik, sonra sağ göze bir çizik atın. Sırayla gidin. Böylece simetrik olur.
* Acele etmeyin.
* Hata varsa, hafifçe ıslattığınız kulak pamuğu çubuğuyla fazlalığı silin.
* Eyelinerın kullanımında göz şekillerinin rolü büyüktür.
Düşük göz kapaklarınız varsa, eyeliner’ı kalın çekmeyin. Kirpik diplerine ince bir şekilde çekin. Ayrıca çektiğiniz eyeliner hemen üst kapağa yapışır, o yüzden önce bir gözü çekip kurutup, sonra diğer gözü çekin.


Yuvarlak gözleriniz varsa, onları çekik göstermek için eyeliner’ı sonuna doğru uzatın ve kalınlaştırın.
Küçük gözleriniz varsa, gözlerinizin tamamına eyeliner’ı çekmeyin. Dışa doğru yarım ya da başlangıcı çok ince olan ve giderek kalınlaşan şekilde eyeliner uygulayın.
Büyük gözleriniz varsa, çok şanslısınız! Herkes gözlerini iri ve çekici göstermek için uğraşıyor zaten. Siz istediğiniz şekli uygulayabilirsiniz!
En güzeli ve en yakışanı birkaç denemeden sonra bulabilirsiniz. Tek bir şekil ile kendinizi sınırlamayın. Çeşitli eyeliner şekillerini denedikten sonra, sizin için en uygun olanı mutlaka bulursunuz. Eyeliner, makyajınızın en karakteristik dokunuşudur, unutmayın!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder