20 Ekim 2012 Cumartesi

Güzellik&Bakım Üzerine Herşey...






 


Kaşlar yüzün, burun ve dudaktan sonraki en önemli faktörlerinden biridir.
Yüzdeki ifadeyi ortaya çıkaran kaşlardır, ancak ne yazık ki çoğu kadın bu gerçeğin farkında değildir. Yüz tipinizle kaş şekliniz uyumlu olmalıdır. Sadece moda diye kavisli kaş şeklini kullanmanız, yüzünüzde sürekli sinirli bir ifade taşımanıza neden olabilir. Doğru seçimle, güzelliğinize güzellik katabilirsiniz
Örneğin oval yüzde, armoni sağlamak için kaş çizgisi hafifçe yuvarlanmalıdır.Çok yuvarlak olması yüzünüzü olduğundan çok kilolu biryüz yapar.Aynı şekilde uzun yüzde kaşlar kalınca ve yatay olmalıdır.Uzunu yatay keser.Uzun yüzde oval kaş yüzü daha çok uzatır.



Yüz şekli :Kare
En ideal kaş şekli: Zarif ve yuvarlak bir kavise sahip kaşlar kare yüzler için en ideal olanıdır. Bu yüz şeklinde hatlar zaten güçlü olduğu için ifadeyi yumuşatmak adına keskin açılardan kaçınmak gerekir.
Yüz şekli:Oval
En ideal kaş şekli: Kesinlikle, kuyruğu mümkün olduğunca uzun olanlar ! Gözlerle aynı hizada bitmeyen ve dışarı doğru devam eden kuyruklu kaşlar oval yüzleri dengeler ve fazla uzun görünmesini engeller.

Yüz şekli:Kalp
En ideal kaş şekli: Mümkün olduğunca kısa ve kalın olanlar. Kaşlarınızın yüzünüzde bir denge unsuru gibi görev yapması gerekir. Fazla uzun olmamalılar çünkü bu çenenizi olduğundan çok daha dar gösterecektir.

Yüz şekli:Yuvarlak
En ideal kaş şekli: Güçlü bir açısı olan, kavisli kaşlar. Kaşların kavisi ne kadar oyuksa yüz de o kadar şekilli, keskin hatlı görünebiliyor. Bu da demek oluyor ki; eğer yüzünüz yuvarlaksa kavislere ağrlık vermelisiniz.
Elinize bir kalem alın. Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi burun deliklerinizden birinin yan tarafından kalemi yüzünüze dik gelecek şekilde tutun.Kalemin ucunun geldiği yer kaşınızın ideal başlangıç noktasıdır. Daha sonra kalemi oynatmadan kaşınızın üzerinden çapraz şekilde şakağınıza kadar götürün. Burası ise kaşınızın ideal bitme noktasıdır. Kaş kavisinizi ise bu sınırlar arasında kendiniz belirleyebilirsiniz. Eğer kaşlarınız kısa ise ve ideal kaş bitim noktasına kadar uzamıyorsa uygun bir kaş kalemi ile kuyruğunu uzatabilirsiniz.
Göz tipine göre kaş şekillerine baktığımızda;
Çukur gözlerde, kaş rengi çok koyu ve belirgin olmamalıdır.
Aşağı doğru gözlerde, açık renk olmalı ve ucu aşağıya düşmemelidir.



Unutmamanız gereken en önemli noktaysa düşük ve silik kaşlar kişiye yorgun ifade vereceğidir.Bu sorunu kaş boyaları ve kaş kalemleri ile kolaylıkla halledebilirsiniz.Ancak kaş kalemi düz çizgilerle değil,kesik,kısa ve nokta olarak sürmeye dikkat ediniz.O da yoksa kahverengi göz farı buna uygun bir vurgu olacaktır.Yılın modası olan koyu kalın kaş modeli uzun bir süre devam edecek gibi gözüküyorEger saç renginiz açık tona boyadıysanız ve kaşlarınız koyu renkte ise kuaförünüzden yardım isteyiniz.Bir takım işlemler ile kaş ve saçlarınız arasında ki ton farkını en aza indirmeye çalışmalısınız.Nihayi tavsiyem;siz kaşınızı ne çok ince ne çok kalın herzaman doğal şekline yakın tutun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder